وبلاگ

۷ مورد از خطرناک‌ترین اشتباهات در تحلیل تکنیکال

اشتباهات در تحلیل تکنیکال

اگر مدت کوتاهی است که تازه وارد حوزه سرمایه گذاری در بورس، طلا، ارز های دیجیتال و.. شده اید، حتما به اهمیت تحلیل بازار و پیشبینی آن پی برده اید! تحلیل بازار سرمایه چه از نوع فاندامنتال و چه تکنیکال، از اهمیت بسزایی برخوردار است و تمامی افرادی که قصد دارد به صورت اصولی و درست سرمایه گذاری کنند و بیشتری سود را به دست بیاورند، باید با این نوع تحلیل ها آشنا باشند.

البته باید این نکته را نیز مدنظر خود قرار دهید که حتی بزرگان و افراد با تجربه در این زمینه نیز با اینکه سال ها در زمینه سرمایه گذاری تجربه دارند، ممکن است هر از گاهی اشتباهاتی در پیشبینی و تحلیل بازار داشته باشند. برای اینکه بتوان به بهترین شکل بازار را مورد ارزیابی و تحلیل قرار داد این است که از تجربیات فعالان در این حوزه استفاده کرد و اشتباهات رایجی که ممکن است در تحلیل بازار رخ بدهند را به حداقل رساند.

تحلیل تکنیکال یکی از انواع تحلیل ها برای بازار های مالی محسوب می شود که به افراد و سرمایه گذاران کمک می کند تا بتوانند تا حد زیادی روند آینده بازار را پیشبینی کنند و بر اساس آن برای خرید یا فروش سهام تصمیم بگیرند.

اگر قصد دارید در بازار های مالی طلا نیز حضور پیدا کرده و به خرید و فروش طلا بپردازید، بهتر است قبل از آن، آموزش سرمایه گذاری در طلا پشت سر بگذارید.

تحلیل تکنیکال

تحلیل تکنیکال

قبل از اینکه به موضوع اصلی مقاله یعنی بررسی اشتباهات رایج در انجام تحلیل تکنیکال بپردازیم، بهتر از تا با تحلیل تکنیکال آشنا شویم. تحلیی تکنیکال یا فنی از روش های پر استفاده برای تحلیل و پیشبینی روند های حاکم بر بازار است که همیشه سرمایه گذاران و افراد مختلف برای پیشبینی بازار از این نوع تحلیل استفاده می کنند.

بر خلاف تحلیل فاندامنتال که به بررسی تأثیر رویداد های خارجی بر روند بازار می پردازد، در تحلیل تکنیکال روند ها را بر اساس نمودار قیمتی مورد بررسی قرار می دهیم. در این نوع تحلیل سعی می کنیم که با استفاده از فرمول های مشخص، پیشبینی از قیمت ها داشته باشیم. تحلیل تکنیکال در اکثر بازار های مالی از جمله بورس و ارز های دیجیتال مورد استفاده قرار می گیرد. البته قبل از هر چیز باید بدانید که ورود به بازار های مالی و سرمایه گذاری در آن ها، نیازمند این است که شما از قبل آموزش هوش مالی را پشت سر گذاشته باشید تا بتوانید بهترین عملکرد را در این بازار ها از خود نشان دهید!

معرفی اشتباهات در تحلیل تکنیکال

شاید در نگاه اول، فرمول ها و مفاهیم اولیه تحلیل تکنیکال ساده باشد و به نظر برسد که هر کسی می تواند این نوع تحلیل را انجام دهد ولی باید بدانید که حرفه ای شدن در آن کار بسیار سختی است!

همچنین از آن جایی که یادگیری هر مهارتی در اوایل کار ممکن است با اشتباهاتی همراه باشد و از طرفی نیز برخی اشتباهات در بازار های مالی می تواند ضرر های زیادی را برای سرمایه گذاران به همراه داشته، از این رو بهتر است قبل از اینکه فعالیت خود را در بازار های مالی شروع کرده و اقدام به تحلیل تکنیکال بازار کنید، با  اشتباهات رایج معامله گران آشنا شوید.

بنابراین در ادامه این مقاله از مجموعه ذهن بیدار قصد دارم تا ۷ اشتباه رایج در تحلیل تکنیکال را به شما معرفی کنم.

اشتباهات رایج معامله گران

1-عدم مدیریت ضرر در بازار های مالی

یکی از مهم ترین اشتباهات رایج معامله گران در بازار های مالی، قبول نکردن ضرر و عدم مدیریت آن است! افرادی که قصد دارند در بازار های مالی تبدیل به یک معامله گر حرفه ای شوند، قبل از هر چیز باید بدانند که هدف اصلی در بازار ها مالی، کسب سود زیاد نیست بلکه هدف اصلی شکست نخوردن است!

این قانون به شما می گوید که شکست را قبول کنید و از ایجاد ضرر های بیشتر جلوگیری کنید وگرنه ممکن است حجم زیادی از سرمایه خود را در بازار های مالی از دست بدهید.

2-ترید بیش از حد

اکثر سرمایه‌گذار ها و تریدر های کم تجربه بر این باور هستند که باید در بازار های مالی مدام در حال معامله و خرید و فروش باشند! یکی از اصلی ترین ویژگی های یک سرمایه گذار و معامله گر خوب در بازار های مالی این است که قبل از هر اقدام خود به خوبی بازار را مورد تحلیل و بررسی قرار می دهد و در نتیجه تحلیل ها و پیشبینی هایی که از بازار های مالی دارد، اقدام به خرید یا فروش می کند.

به طور کلی باید گفت که رمز اصلی موفقیت در بازار مالی این است که صبر و تحمل زیادی داشته باشید.

3-معامله برای جبران ضرر

همیشه زمانی که همه چیز به خوبی پیش می رود، حفظ آرامش کار چندان سختی نیست ولی زمانی که اوضاع کاملا برعکس می شود، می توانید آرام باشید؟! آیا میتوانید زمانی که احساساتی هستید و دچار اشتباهات زیادی شده اید، به برنامه ریزی معاملاتی خود عمل کنید؟!

یکی از متداول ترین اشتباهات رایج معامله گران در بازار های مالی این است که پس از یک ضرر، سعی دارند تا به عنوان انتقام، ضرر خود را جبران کنند. این نوع تصمیمات ممکن است وضعیت را بدتر کرده و باعث شوند که شما کل سرمایه خود را از دست بدهید!

4-اکتفا به تحلیل تکنیکال

عوامل زیادی وجود دارند که باعث تغییر روند بازار و ایجاد نوسانات قیمت در بازار های مالی می شوند. از این رو یک تحلیلگر حرفه ای همیشه می داند که نباید تنها به تحلیل تکنیکال دل ببندد و برای اینکه بتواند در بازار های مالی بیشترین سود را به دست بیاورد، باید عوامل موثر بر تغییر روند بازار را مورد بررسی قرار دهد.

اما اکثر معامله گران تازه کار به این موضوع اهمیت خاصی قائل نیستند و بر این باور هستند که تنها می توان با تحلیل تکنیکال، روند بازار را پیشبینی کرد!

۷ اشتباه رایج در تحلیل تکنیکال

5-پافشاری روی یک استراتژی

تغییر برنامه استراتژی از اصلی ترین ویژگی های تحلیل تکنیکال است. با تغییر شرایط بازار و ایجاد روند های جدید، شما نیز باید برنامه استراتژی خود را برای خرید و فروش تغییر دهید.

در تحلیل تکنیکال شما باید این تغییرات را به طور کامل شناسایی کرده و با ایجاد برنامه ریزی استراتژی مورد نظر خود، با این تغییرات سازگار شوید.

6-تأثیر رویداد های کلان اقتصادی بر بازار

بی توجهی به رویداد های کلان اقتصادی یکی از مهم ترین اشتباهات از ۷ اشتباه رایج در تحلیل تکنیکال محسوب می شود که اکثر معامله گران بی تجربه دچار آن می شوند!

برای اینکه بتوانید روند بازار را به خوبی پیشبینی کنید، سعی کنید که رویداد های مهم اقتصادی را مورد تحلیل و بررسی قرار دهید و تنها به تغییرات قیمت اکتفا نکنید.

7-عدم اعتماد به تحلیل تکنیکال

به طور کلی تحلیل تکنیکال، بازی احتمالات است و هیچ چیز قطعی را در اختیار شما قرار نمی دهد. از این رو همیشه سعی کنید با احتیاط عمل کرده و کل سرمایه خود را برای یک تحلیل تکنیکال غلط به باد ندهید!

همیشه به یاد داشته باشید که یکی از اصلی ترین راز های موفقیت در تحلیل تکنیکال، دنبال کردن افراد و تریدر های با تجربه است.

سخن پایانی

در بازار های مالی و در هنگام ترید کردن ممکن است اشتباهات زیادی را مرتکب شوید! در برخی موارد این اشتباهات هستند که به شما کمک می کنند تا بتوانید روند صحیح بازار را در آینده پیشبین کنید. از این رو سعی نکنید که حق اشتباه کردن را از خود بگیرید!

مطالب زیر را از دست ندهید

دیدگاهتان را بنویسید

درخواست مشاوره رایگان





    در صورت نیاز به مشاوره می توانید فرم را تکمیل نمایید و یا با ما در ارتباط باشید.

    ضبط پیام صوتی

    زمان هر پیام صوتی 8.3333333333333 دقیقه است