وبلاگ

چگونه سواد مالی خود را افزایش دهیم؟

سواد مالی

امروزه یکی از دغدغه‌های افراد چگونگی مدیریت کردن پول می باشد. یکی از مهارت‌های مهمی که افراد کمتری به آن توجه می‌کنند داشتن سواد مالی است که پیش‌زمینهٔ مورد نیاز جهت تصمیم‌گیری های درست مالی است.

تحقیقات نشان می دهد هرچه سطح سواد مالی افراد یک جامعه بیشتر باشد، رونق مبادلات مالی و سطح رفاه افراد آن جامعه نیز افزایش می یابد، و در پی آن، در بحران های اقتصادی نیز رفتار جامعه را به سمت ثبات خواهد برد.

سواد مالی به زبان ساده

سواد مالی به توانایی درک و به‌کارگیری مؤثر مهارت‌های مالی مختلف مثل مدیریت مالی شخصی، بودجه‌بندی و پس‌انداز اشاره دارد. به زبان ساده میتوان گفت سواد مالی توانایی مدیریت کردن پول می باشد. هدف از سواد مالی کمک به درک مفاهیم مالی است وبه کمک آن فرد به راحتی میتواند پول خود را مدیریت کند. اگر شخصی در زمینه سواد مالی مهارت کافی را نداشته باشد انتخاب های مالی ضعیفی خواهد داشت و تاثیرات منفی زیادی بر رفاه مالی آن شخص دارد.

سواد مالی عاملی مهم در تصمیم گیری های اقتصادی است. فردی که سواد مالی کافی داشته باشد به درستی از سرمایه های خود محافظت میکند.

تقویت سواد مالی

فواید داشتن سواد مالی

هوش اقتصادی و سواد مالی  بر روی توانایی مدیریت امور مالی شخصی تاثیر دارد. کسانی که این موضوع را درک می‌کنند باید بتوانند به سوالات متعددی در مورد خرید پاسخ دهند، ازجمله اینکه آیا خرید ضروری است، چه قدر مقرون‌به‌صرفه است و آیا اصلا این خرید باید انجام شود یا نه

افرادی که دانش مالی کافی نداشته باشند، قربانی قرض، کلاهبرداری و نرخ‌های بهره بالا می شوند. داشتن سواد مالی به شما این امکان را میدهد که کنترل امور مالی خود را در دست بگیرید و با راه های هوشمندانه سرمایه گذاری کنید.

تکنیک های تقویت سواد مالی

به کمک تکنیک های زیر میتوانیم تا حد زیادی سواد مالی خود را افزایش دهیم:

1. کمک گرفتن از آموزش و مطالعه

یکی از مهم ترین و تاثیرگذار ترین راه های افزایش و تقویت سواد مالی آموزش دیدن و مطالعه است. جهت آموزش باید از افرادی با تجربه و موفق در زمینه مالی استفاده کنید.

اگر به دنبال یادگیری سواد مالی و افزایش دانش خود در این زمینه هستید میتوانید مطالعه کتاب های ساده را نیز شروع کنید. کتاب هایی مثل:

  1. پدر پولدار، پدر بی‌پول از رابرت کیوساکی
  2. جیب پرپول، جیب شاد از دیوید کمرو
  3. میلیونر اتومات از دیوید باخ
  4. سرمایه‌گذار هوشمند از بنیامین گراهام
  5. همسایه میلیونر از توماس جی استنلی

2. روی خودتان سرمایه‌گذاری کنید

یکی از تکنیک هایی که میتواند آینده مالی شما را تضمین کند سرمایه گذاری بر روی خودتان و مهارت هایتان است. توانایی و مهارت های خود را بسنجید و آن هارا تقویت کنید. شغل های مربوط به مهارت های خود را پیدا کرده و توانایی خود را در انجام آن مهارت افزایش دهید.

ممکن است به این فکر کنید که مهارتی ندارید، شما میتوانید بر روی مهارت هایی که دوست دارید داشته باشید سرمایه گذاری کنید. زمانی که شرایط اقتصادی بد است تنها افرادی میتوانند این شرایط را مدیریت کنند که دانش مالی کافی را داشته باشند.

3. الگوبرداری از افراد موفق

مطالعه زندگی افراد موفق موجب میشود تا با نقاط ضعف و قوت آنها در کمک به رسیدن به سواد مالی و موفقیت در آن آشنا شوید و روی مسائلی تمرکز کنید که توانایی کنترل و تغییر آنها را دارید.

4. شبکه سازی را به خوبی یاد بگیرید

به کمک شبکه سازی میتوانید به موفقیت و افزایش هوش مالی برسید، موقعیت‌های همکاری و شغلی تازه‌ پیدا کنید که در آن مهارت دارید، با اشخاصی ارتباط بگیرید که فکر کسب‌وکاری روشنی دارند و به اطلاعات و ایده‌هایی دست یابید که در طی زمان از منابع مختلف گردآوری شده است.

5. از دوره های جامع استفاده کنید

در دوره های جامع سواد مالی تمام مسائل مالی و مورد نیاز شما جهت موفقیت مالی به شما آموزش داده میشود. مسائلی مانند کسب درآمد، پس انداز و بودجه بندی، روش های سرمایه گذاری و کاهش هزینه ها بدون افت کیفیت زندگی را به خوبی یاد بگیرید. اگر شماهم میخواهید جز افراد موفق در زمینه مالی باشید از این آموزش ها غافل نشوید.

با کلیک بر روی لینک درج شده درباره آموزش سرمایه گذاری در طلا اطلاعات بیشتری کسب کنید.

6. خلاقیت را در خودتان تقویت کنید

یکی از روش های مؤثر در تقویت سواد مالی موضوع خلاقیت می باشد. سعی کنید مشاغلی که در آن جای رشد و پیشرفت نیست را کنار بگذارید و به دنبال مهارت و شغل هایی باشید که خلاقیت را در شما افزایش دهد.

7. داشتن چشم انداز مالی

برای رسیدن به موفقیت مالی باید انگیزه کافی برای این کار را داشته باشید. جهت حفظ و ایجاد انگیزه احتیاج به یک چشم انداز مالی دارید. چشم انداز مالی موجب میشود مسیر و مقصد شما مشخص باشد و رسیدن شما به هدف را روشن تر کند. به عنوان مثال داشتن استقلال مالی میتواند یک چشم انداز مالی باشد که با مشخص بودن مسیر و راه رسیدن به آن در فرد باعث ایجاد انگیزه میشود.

سواد مالی کاربردی

اصول کلیدی در سواد مالی

بودجه‌بندی، پس‌انداز، بدهی و سرمایه گذاری 4 اصول مهم در سواد مالی میباشد که در ادامه به بررسی هر یک میپردازیم.

  1. بودجه بندی: بودجه بندی به معنای اختصاص درآمد یا دارایی به برنامه های بلند مدت و کوتاه مدت است. بر اساس آن میتوانید به درستی هزینه های ضروری و غیر ضروری خود را تفکیک کرده و دارایی خود را مدیریت کنید.
  2. پس انداز: از مهم ترین اصول سواد مالی میتوان به پس انداز اشاره کرد. هر شخص هر ماه باید برنامه ای برای پس انداز بخشی از درآمد خود داشته باشد و این کار را قبل از پرداخت هزینه ها انجام دهد.
  3. بدهی: بدهی همان پول خرج‌شده‌ای می باشد که هنوز از دارایی یا سرمایه فرد کم نشده است. شناسایی هر بدهی و علت به وجود آمدن آن از اصول مهم سواد مالی است.
  4. سرمایه گذاری: افرادی که به دنبال موفقیت و تقویت سواد مالی خود هستند همواره به دنبال راه های مختلف سرمایه گذاری می باشند. با سرمایه گذاری میتوانیم ارزش پول خود را حفظ کرده و دارایی های خود را افزایش دهیم.

افزایش سواد مالی

اقدامات عملی در رابطه با سواد مالی

موارد زیر می‌تواند به شما در جهت بهبود سواد مالی کمک کند:

  • استفاده درست از زمان
  • پس انداز 10درصد درآمد
  • بخشش کردن
  • انتخاب درست همنشینان
  • یادگیری مداوم
  • تمرکز بر روی مهارت و تخصص های خود
  • صرفه جویی در هزینه ها
  • گوش دادن به پادکست‌های مالی
  • تعیین چشم انداز مالی
  • حذف خریدهای اضافه و غیرضروری

تفاوت هوش مالی و سواد مالی چیست؟

سواد مالی بیشتر در زمینه مدیریت پول و درآمد می باشد. به کمک سواد مالی هر شخص در بحران های اقتصادی درست ترین تصمیم را شناسایی میکند و از سرمایه های خود حفاظت میکند. اما گاهی اوقات در اطراف خود دیده ایم افرادی را که تحصیل اقتصادی کافی ندارند و بسیاری از افراد ممکن است حتی سواد آکادمیک هم نداشته باشند، اما وضعیت مالی خوبی دارند و میتوانند به درستی سرمایه گذاری کنند. باید بدانیم که مرز باریکی بین سواد مالی و هوش مالی وجود دارد. در واقع بعضی از افراد به طور ذاتی توانایی و مهارت افزایش سرمایه را دارند و بدون هیچ تحصیلی در این زمینه به موفقیت های بزرگ مالی رسیده اند.

پس انداز و بودجه بندی

جمع بندی

عوامل زیادی می تواند در هوش و سواد مالی شما مؤثر باشد اما مهم ترین عامل باورها و تفکرات شماست. اگر شما به تحول زندگی خود می اندیشید بهتر است در ابتدا پایه های باورهای خود را درست بنا کنید و بعد از آن به دنبال حل عوامل دیگر باشید. زمانی که شما به توانایی های خود باور داشته باشید و بدانید که میتوانید به موفقیت مالی برسید آن گاه مسیر شما برای موفقیت هموار تر خواهد بود. پیشنهاد میکنیم مقاله ای دیگر درباره هوش مالی را با کلیک بر روی لینک مشخص شده بخوانید.

سوالات متداول

از بودجه‌بندی و مدیریت مخارج استفاده کنید. اگر درآمد کافی ندارید میتوانید با یادگیری مهارت‌های جدید میزان درآمد خود را افزایش دهید و یا اگر مخارج غیرضروری شما زیاد است لازم است آن‌ها را مدیریت کنید.

نداشتن سواد مالی منجر به تصمیم گیری های اشتباه و در نتیجه ایجاد بدهی و یا ضرر های مالی میشود.

مطالب زیر را از دست ندهید

2 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

درخواست مشاوره رایگان





    در صورت نیاز به مشاوره می توانید فرم را تکمیل نمایید و یا با ما در ارتباط باشید.

    ضبط پیام صوتی

    زمان هر پیام صوتی 8.3333333333333 دقیقه است