وبلاگ

چگونه کد بورسی بگیریم؟

نحوه دریافت کد بورسی

امروزه بسیاری از افراد به دنبال راهی برای سرمایه گذاری هستند. با توجه به شرایط اقتصادی کشور و تورم باید به دنبال راهی برای حفظ ارزش پول خود و سرمایه گذاری باشیم. یکی از راه های سرمایه گذاری بورس است. سرمایه گذاری در بورس نیاز به کد بورسی دارد که باید قبل از ورود به این بازار آن را تهیه کنید. در ادامه این مطلب به شما نحوه دریافت کد بورسی را آموزش میدهیم.

کد بورسی چیست؟

زمانی که شخصی بخواهد وارد دنیای بورس و سرمایه گذاری در این بازار شود، نیاز به یک شناسه کاربری انحصاری دارد تا به وسیله آن بتواند در بازار بورس اقدام به خرید و فروش سهام کند.

هر شخصی تنها یکبار کافیست این کد را دریافت کند و به کمک آن خرید و فروش سهام مورد نظر خود را انجام دهد. کد بورسی متشکل از 5 عدد و سه حرف است که معمولاً 3 حرف اول فامیلی فرد است.

دریافت کد بورسی

کاربردهای کد بورسی

  1. افرادی که تمایل به سرمایه گذاری در بورس را دارند باید کد بورسی خود را دریافت کنند.
  2. کد بورسی برای متقاضیان دریافت وام بدون سپرده یا اوراق تسهیلات لازم است.
  3. این کد برای پیمانکاران دولت که اوراق خزانه اسلامی را در اختیار دارند نیز لازم است.

روش های دریافت کد بورسی کدامند؟

دریافت کد بورسی از دو روش حضوری و غیرحضوری انجام میشود که در ادامه به بررسی هر یک میپردازیم:

کد بورسی از کجا بگیریم؟ | نحوه دریافت کد بورسی به صورت حضوری

اگر جزو متقاضیان دریافت کد بورسی به صورت حضوری هستید میتوانید با مراجعه به شعب معتبر کارگزاری ها نسبت به دریافت کد بورسی اقدام کنید. در این شعب با ارائه مدارک مورد نیاز از جمله مدارک هویتی مانند کپی و اصل کارت ملی و شناسنامه میتوانید کد بورسی را دریافت کنید. معمولا پروسه دریافت کد بورسی به صورت حضوری یک الی دو روز کاری زمان میبرد.

نحوه دریافت کد بورسی به صورت غیرحضوری

در روش غیر حضوری دریافت کد بورسی، با مراجعه به سایت های معتبر کارگزاری به صورت آنلاین، اطلاعات هویتی، شغلی، تحصیلی و… خود را ثبت میکنید و با معرفی یک حساب بانکی معتبر این فرایند را دنبال میکنید.

در مرحله احراز هویت شما به 3 طریق میتوانید اقدام کنید:

  1. احراز هویت غیرحضوری در محل
  2. احراز هویت از طریق مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت
  3. احراز هویت حضوری در شعب کارگزاری نزدیک به محل کار یا سکونت خود

پس از تکمیل مراحل و صدور کد بورسی باید در سامانه سجام (سامانه جامع ثبت اطلاعات مشتری)، ثبت نام کنید. جهت ثبت نام در سجام به آدرس (www.Sejam.ir) مراجعه کنید. در بخش ثبت نام با پر کردن فرم یک کد رهگیری برای شما ارسال میشود  به منظور تکمیل ثبت‌نام باید این کد را در اختیار کارگزاری قرار دهید تا فرآیند ثبت‌نام شما تکمیل گردد.

دریافت کد بورسی سجام

چه مدارکی برای دریافت کد بورسی لازم است؟

مدارک لازم جهت دریافت کد بورسی برای اشخاص حقیقی عبارت است از:

  1. اصل و کپی شناسنامه از صفحه اول و صفحه توضیحات
  2. اصل و کپی پشت و روی کارت ملی
  3. آخرین مدرک تحصیلی شما
  4. مشخصات کامل حساب بانکی اعم از نام بانک، شماره‌حساب، شماره شبا، کد و نام شعبه، نوع حساب
  5. تکمیل فرم مشخصات مشتری‌های حقیقی
  6. تکمیل فرم درخواست برای کد معاملات آنلاین

همچنین مدارک لازم جهت دریافت کد بورسی برای اشخاص حقوقی شامل موارد زیر می باشد:

  1. اصل و کپی کارت ملی و شناسنامه تمامی اعضای هیئت مدیره مجموعه
  2. کپی روزنامه رسمی حاوی آگهی تأسیس شرکت
  3. اصل و کپی اساسنامه شرکت
  4. ارائه معرفی‌‌نامه نماینده سازمان مربوطه جهت دریافت کد بورسی و انجام معاملات آنلاین
  5. آگهی کلیه تغییرات

هزینه دریافت کد بورسی چقدر است؟

خوشبختانه صدور کد بورسی از سوی کارگزاری‌ها کاملاً رایگان میباشد و درآمد این مراکز صرفاً از محل کارمزد معاملات مشتریان تأمین می‌شود.

اگرچه کارگزاری‌ها بابت صدور کد بورسی هزینه‌ای از شما عزیزان دریافت نمی‌کنند، اما سامانه سجام هنگام ثبت نام، مبلغی از شما دریافت می‌کند تا مراحل ثبت نام تکمیل شود. لازم به ذکر است که برخی کارگزاری‌ها فرایند ثبت نام در سامانه سجام و پرداخت هزینه را نیز بر عهده می‌گیرند.

معامله در بازار بورس

شرایط دریافت کد بورسی برای افراد زیر 18

ثبت نام در سامانه سجام برای کودکان و افراد زیر 18 سال با توجه به نکاتی در مراحل ثبت نام انجام میشود که در ادامه به آن ها اشاره میکنیم:

  1. کلیه اطلاعات از جمله شماره حساب به نام خود فرد باید باشد.
  2. از آنجایی که افراد زیر 18 سال سیم کارتی به نام خود ندارند کافیست در هنگام تکمیل مراحل ثبت نام با یک شماره‌ای که قبلاً در سجام ثبت نشده، وارد شوید.
  3. در مراحل ثبت نام بین گزینه‌های اصیل و نماینده باید نماینده را انتخاب کنید.

آیا می‌توان بیش از یک کد بورسی دریافت کرد؟

کد بورسی برای هر فرد تنها یک بار صادر میشود و هر فرد با استفاده از کد انحصاری خود معاملات بورسی خود را انجام میدهد. گاهی اوقات ممکن است که یک سهامدار به دلیل خطا در ثبت مشخصات هویتی خود و یا به دلیل این که هنگام ثبت نام سجام کد بورسی قدیم خود را اعلام نکرده‌ است دارای 2 کد بورسی باشد. این افراد که دو کد بورسی دارند مجاز به معامله نخواهند بود و باید از طریق درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه (DDN) درخواست تجمیع کد بدهند.

توجه داشته باشید که شما می‌توانید با کد معاملاتی خود در چندین کارگزاری حساب آنلاین داشته باشید.

کد بورسی

کد بورسی سهام عدالت چیست؟

برای فروش سهام عدالت شما به کد معاملاتی و یا همان کد بورسی نیاز دارید. برای دریافت کد بورسی مورد نیاز سهام عدالت لازم است تمام مراحل فوق را انجام دهید. البته در حال حاضر فروش فقط برای مشمولانی که سهام خود را آزادسازی کرده‌اند میسر می‌باشد.

در پایان

در این مطلب به بررسی نحوه دریافت کد بورسی پرداختیم. باید توجه داشته باشید که قبل از اقدام برای دریافت کد بورسی راجع به کارگزاری های مختلف تحقیق کنید و بعد از انتخاب مناسب ترین کارگزاری برای بورس اقدام به دریافت کد بورسی کنید. امیدواریم که این مطلب برای شما عزیزان مفید بوده باشد. میتوانید سوالات و نظرات خود را در رابطه با بورس و یا کد معاملاتی ثبت کنید تا در سریع ترین زمان ممکن شما را در انجام این مراحل راهنمایی کنیم. در صورت فراموشی کد بورسی خود میتوانید با کلیک بر روی لینک راه حل بازیابی آن را بخوانید.

مطالب زیر را از دست ندهید

دیدگاهتان را بنویسید

درخواست مشاوره رایگان





    در صورت نیاز به مشاوره می توانید فرم را تکمیل نمایید و یا با ما در ارتباط باشید.

    ضبط پیام صوتی

    زمان هر پیام صوتی 8.3333333333333 دقیقه است