وبلاگ

چگونه بدهی های خود را مدیریت کنیم؟

برنامه ریزی برای پرداخت بدهی

خیلی از افراد در طول زندگی دچار مشکلات مالی میشوند و علت آن نداشتن اطلاعات و سواد مالی کافی است. این روزها افراد زیادی را میبینیم که با بدهی ها و هزینه های زیادی دست و پنجه نرم میکنند و به دنبال راهی برای رهایی از بدهی ها و قرض های خود هستند. مدیریت پول یکی از موارد مهم در زندگی هر فردیست که میخواهد خود را از شر بدهی و مشکلات مالی نجات دهد. در این مقاله به بررسی راهکار و علت های این موضوع میپردازیم. با ما همراه باشید.

بدهی به چه معناست؟

ابتدا باید بدانیم که اصلا بدهی به چه معناست. به زبان ساده میتوان گفت بدهی دارایی است که از فردی دیگر برای مدت محدود دریافت کرده اید و لازم است آن را در مدت زمان محدودی به آن فرد برگردانید. همچنین در تعریف حسابداری نیز به میزان پولی که باید به سازمان یا فرد خاصی پرداخت شود دین میگویند. در این حال شما بدهکار محسوب میشوید و فرد یا نهادی که باید پول را به آن پس دهید طلبکار است.

پرداخت بدهی

انواع بدهی کدام است؟

بدهی و قرض ها انواع مختلفی دارند که میتوان گفت به دو نوع قرض های جاری و غیر جاری تقسیم میشوند و اگر از نظر زمانی آن ها را تقسیم بندی کنیم، کوتاه مدت و بلند مدت هستند.

بدهی های جاری

بدهی های جاری به دو گروه حساب های پرداختنی و هزینه های جمع‌آوری شده تقسیم میشوند. حساب های پرداختنی شامل خرید هایی میشود که انجام داده اید و باید در مدت کوتاهی آن را پرداخت کنید.

هزینه های جمع‌آوری شده نیز مربوط به خدمتی است که شما دریافت کرده اید، اما تا پایان سال فرصت پرداخت آن را دارید.

بدهی های غیرجاری

قرض های غیرجاری شامل اوراق پرداختی میشوند. به عنوان مثال شما به شخصی چک داده ایدو یا پولی قرض گرفته اید و لازم است در زمان مقرر شده نسبت به پرداخت آن اقدام کنید.

چطور بدهی‌های خود را پرداخت کنم؟

حال که با انواع بدهی ها آشنا شده اید، شاید برایتان سؤال باشد که چطور این بدهی ها را پرداخت کنید؟

برای پرداخت بدهی ابتدا باید اوضاع مالی خود را بهبود دهید و برای بهبود وضع مالی لازم است دانش و مهارت خود را افزایش دهید. زمانی که به دانش مالی کافی برسید در قدم اول باید هزینه های خود را یادداشت کنید و بدانید در طول روز چه هزینه هایی دارید. با مشخص کردن هزینه های خود میتوانید با مهارت و سواد مالی آن ها را کاهش دهید.

در مرحله دوم بعد از یادداشت هزینه ها، میتوانید موارد ضروری و غیرضروری را از هم جدا کنید و بودجه خود را صرف هزینه های ضروری کنید. با این روش میتوانید مبلغی را نیز در ماه پس انداز کنید.

قدم بعدی یعنی قدم سوم بودجه بندی است. این بخش مربوط به مدیریت پول میشود. زمانی که شما هزینه های ضروری و غیر ضروری خود را جدا میکنید میتوانید برای هر یک مبلغ مشخصی کنار بگذارید و پول خود را مدیریت کنید.

در قدم چهارم لیستی از قرض‌های خود بنویسید و آن‌ها را بر اساس نرخ بهره و میزان بازپرداخت مرتب کنید. مبلغ‌های سنگین را زودتر پرداخت کنید.

مدیریت بدهی

چطور بدهی نداشته باشم؟

با یادگیری روش های افزایش سواد مالی و برنامه ریزی برای پرداخت بدهی میتوانید از شر بدهی ها خلاص شوید. برای یادگیری این مهارت ها میتوانید از دوره های سواد مالی استفاده کنید و برای همیشه با بدهی های خود خداحافظی کنید. دقت داشته باشید که مدیریت شرایط مالی خود و کنترل هزینه ها و درآمد مهم ترین مرحله در نداشتن بدهی است.

پیشنهاد میکنیم مقاله ای دیگر با موضوع تقویت سواد مالی را در سایت دکتر محمد بیداروندی با کلیک بر روی لینک درج شده مطالعه کنید و دانش خود را در این زمینه افزایش دهید.

استراتژی اولیت بندی بدهی ها

حتی اگر با بحران مالی مواجه نیستید باید برای پرداخت بدهی های خود و اولویت بندی آن ها برنامه داشته باشید. بهترین استراتژی، تسویه کردن بدهی هایی است که عدم پرداختشان مشمول جریمه مالی می شود، زیرا جریمه ای که برای این بدهی ها باید پرداخت شود ضرر بیشتری به شما می رسانند.

از همان لیست بدهی که قبلا تهیه کرده اید برای اولویت بندی و رتبه بندی و اولویت بدهی هایتان استفاده کنید. همچنین می توانید ابتدا بدهی هایی با کمترین مبلغ را دارند پرداخت کنید.

برنامه ریزی پرداخت بدهی

اگر بدهی‌هایتان را پرداخت کردید، سعی کنید دیگر بدهی ایجاد نکنید!

زمانی که با برنامه ریزی درست و مدیریت مالی توانستید بدهی های خود را بعد از مدتی به صفر برسانید، تلاش کنید که این وضعیت را حفظ کنید و بدهی های جدید برای خود ایجاد نکنید. برای حفظ این شرایط لازم است 3 کار انجام دهید:

متعادل نگه داشتن هزینه ها و بودجه

هیچگاه بیش از درآمد خود خرج نکنید. برنامه ریزی مشخصی داشته باشید و با بودجه ای که دارید هزینه های ضروری خود را پرداخت کنید. اگر هزینه های شما بیشتر شد، برای افزایش درآمد خود تلاش کنید و مهارت های خود را در جهت کسب درآمد بیشتر تقویت کنید.

اجتناب از خرید نسیه و اعتباری

اگر می‌خواهید یک خانه، ماشین یا تلویزیون جدید بخرید، ابتدا پول مورد نیاز را پس‌انداز کنید، هنگامی که پس‌اندازتان کافی بود، خرید مورد نظر را انجام دهید. البته گاهی اوقات استفاده از وام و اعتبار مناسب است، مثلاً هنگامی که قصد خرید خانه دارید و توانایی بازپرداخت مناسب وام را دارید.

سرمایه گذاری با درآمد اضافی

بسیاری از مردم پول باقی مانده خود بعد از پرداخت هزینه ها و بدهی های خود را صرف خرید موارد غیرضروری میکنند. اما بهترین راه برای حفظ شرایط مالی و رسیدن به وضعیت مطلوب این است که بخشی از درآمد خود را سرمایه گذاری کنید. سرمایه گذاری در راهی صحیح و با داشتن سواد مالی کافی میتواند شما را به وضعیت مطلوب مالی برساند.

مدیریت بدهی های خود

نتیجه گیری

داشتن بدهی و شرایط مالی نامطلوب برای هرکسی ممکن است پیش بیاید، اما با داشتن اطلاعات مالی و برنامه ریزی برای پرداخت بدهی میتوانید تا حد زیادی این شرایط را کنترل کنید. تنها خودمان هستیم که میتوانیم شرایط مالی خود را بهبود ببخشیم. فقط کافیست مهارت های لازم برای رسیدن به وضع مالی مطلوب را بیاموزیم. یکی از مواردی که در بهبود شرایط مالی ما مؤثر است یادگیری مهارت های پولساز می باشد. با یادگیری مهارت میتوانیم با پس اندازهای ماهیانه سرمایه گذاری کنیم و وضع مالی خود را بهبود ببخشیم. آموزش سرمایه گذاری در بازار طلا یکی از بهترین راه ها جهت کسب درآمد بیشتر و سرمایه گذاری است. جهت مشاهده و کسی اطلاعات بیشتر کلیک کنید.

مطالب زیر را از دست ندهید

دیدگاهتان را بنویسید

درخواست مشاوره رایگان





    در صورت نیاز به مشاوره می توانید فرم را تکمیل نمایید و یا با ما در ارتباط باشید.

    ضبط پیام صوتی

    زمان هر پیام صوتی 8.3333333333333 دقیقه است